Har du hørt om bloggeren…

…som fikk sparken, men endte opp med å le hele veien til banken?

La meg ta historien fra begynnelsen.

For ikke så mange år siden tjente hun gode penger som webdesigner ved et firma i Los Angeles. I 2001 hadde hun opprettet sin egen webside med domenenavnet dooce.

Navnet kom av skrivefeilen hun ofte gjorde i msn-samtaler når hun skulle skrive “dude”. Eller “doooode!”, da. Altså ble det dooce istedet. Ikke lenge etter fikk ordet ny betydning. Å bli “dooced” betyr rett og slett å miste jobben på grunn av nettsiden sin.

Her snakker vi om pionérarbeid, altså! ;)

I 2002 oppdaget altså arbeidsgiveren at hun trashet arbeidsgiver og kollegaer i bloggen sin, og damen som går under navnet Heather B. Armstrong, ble altså… tja, “dooced”.

Om dette gir damen selv følgende råd:

BE YE NOT SO STUPID

Siden har hun fortsatt å skrive, fortsatt å “katteblogge” (hun har bl.a. en egen kategori som heter “Daily Chuck” der bilder av hunden Former Congressman Henry “Buck” Chucklesworth (aka Chuck) og nå også den nyanskaffede valpen Dame Eleanor Ritzford-Fitzsimons Puffs (aka Coco), postes daglig. Hun har skrevet om både singellivet, om da hun traff han som senere ble ektemannen hennes, flyttingen til Utah, om svangerskap, fødsel og svangerskapsdepresjon da hun fikk datteren Leta. I tillegg til konflikter hun har hatt med sine foreldre, som fortsatt er mormonere. Et slags “Truman Show” i bloggform, kan man kanskje si?

Hun har i alle fall fått ganske mye kritikk av en del andre mammabloggere og har også en rekke stalkerblogger der hun parodieres. Selv har hun i forbindelse med nyhetssakene om bloggeres helse og dødsfall, fortalt at hun går i terapi for å takle en del av presset. For å takle hatmail og lignende har hun forøvrig en *kremt* interessant strategi. Hun skriver dem ut, legger dem på bakken i oppkjørselen og kjører over dem med bilen sin.

Men så til dette med å le hele veien til banken.

Etter hvert begynte bloggen å bli såpass godt besøkt at de klarte seg stadig bedre økonomisk. Og i 2005 gikk det såpass bra, at Heathers mann også kunne slutte i sin jobb. Bloggen forsørger altså nå hele familien. Og det blogges i grunnen fortsatt i dagbokform.

Heather og mannen vil ikke si noe om hvor mye de faktisk tjener på siden, men Shani Higgins, som er visepresident i Technorati, anslår at det kan dreie seg om rundt $40,000 per måned. Ikke akkurat knapper og glansbilder, med andre ord. En liten tekstlenke koster $390 per måned.

Bloggen har ifølge BBC News hele 55 000 unike besøkende hver dag.

Et intervju med damen har jeg også klart å grave opp.

Og jeg må selvsagt legge inn lenken til bloggerens hjemmeside en gang til.

www.dooce.com


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Dooce er en veldig bra blogg. Anbefales. Jeg følger henne også på twitter.

Fascinerende historie.

Aina’s last blog post..Bein i nesa

Ja, jeg har har også sansen for damen, selv om jeg synes hun drar strikken litt vel langt noen ganger.

Selv har jeg veldig sans for Notesfromthetrenches, som jeg fant lenken til for lenge siden på et forum for foreldre i storfamilier. Hun er jo også en syvbarnsmor.

[...] nåde den som forteller mamma om Dooce. Jeg nekter å prøve å få sparken, [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)