Fyllekjøring i Bloggerby

“Mennesket er en fyllekjører”, blir det sagt noen ganger.

Vi klarer ikke å holde oss på veien, men skjener fra grøft til grøft i vår iver etter å gjøre Det Rette™.

Nå har mange reagert på at noen ikke orket mer her hos oss. Og man reagerer på det som har ført til dette.

Men kan vi prøve å ikke skjene ut i grøfta der vi blir en hensynsløs mobb som “tar” enkeltmennesker og behandler dem kun som en del av et flerhodet troll, der de må stå ansvarlige for ting meningsfeller har gjort eller sagt?

Vær så snill?


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Hmm. Jeg får ikke helt tak i hva du mener her, Lin?

Maria Mytterist’s last blog post..radiohode er borte

Jeg mener at det er dumt om vi skjener ut i grøfta, fyrer oss og andre opp og blir en lynsjemobb som begynner å gjøre akkurat slike ting som man i utgangspunktet reagerer på. Da har man liksom falt i samme felle selv.

I tillegg synes jeg at det er viktig å huske på at det er enkeltpersoner på den andre siden også. Akkurat som at det å kommentere i ditt kommentarfelt ikke nødvendigvis betyr at man signerer alt du sier eller mener, så er det dumt om man begynner å betrakte andre som kun deler av et flerhodet troll der alle er ansvarlige for det kanskje bare en har gjort.

Vanskelig å forklare.

Det jeg derimot IKKE mener er at dette er noe som (etter hva jeg har fått med meg) allerede har skjedd. Men når man kjenner og ser det sinnet som rører seg rundt omkring, så er det definitivt en grøft jeg syntes det var greit å be om at vi styrte unna.

Så….man skal vende det andre kinnet til?

Forgive and forget?

Slik at neste offer for denne kyniske troikaen ikke finner det verdt å protestere?

Jeg er ikke overrasket over hva de gjorde, men jeg er overrasket over mangelen på reaksjoner. Jeg vet jo godt, for min egen del, at det ikke mangler vilje til det ellers.

Det dreier seg vel helst om å ha cojones litt større enn rosiner når man skal kritisere denne hellige treenigheten. Det er mangelvare, registrerer jeg. Med noen unntak. Og takk for det til dem.

Maria Mytterist’s last blog post..radiohode er borte

Da tror jeg du misforstår meg.

F.eks:
Jeg lærer ikke mine barn at det er galt å slå, ved å slå dem.
Jeg bekjemper ikke mobbing ved selv å mobbe.
Jeg bekjemper ikke baksnakking ved selv å baksnakke.
Jeg er imot at rettsvesenet skal bekjempe drap ved hjelp av henrettelser.

Forstår du hvor jeg vil hen?

I iveren etter å bekjempe noe man synes er galt er det så altfor lett å plutselig selv ta i bruk samme virkemidler. Og i denne sammenheng synes jeg det ser ut som om det er slik ting har eskalert frem til nå også.Vi er på vei mot en grøft vi i utgangspunktet var imot.

Selv har jeg prøvd å si det jeg ville si til de jeg ville si det til. Noen kommentarer har forsvunnet i og med at kommentarfeltet har blitt stengt mens jeg har skrevet og prøvd å formulere meg på en ok og saklig måte. I et av dem var det nettopp dette med å gå i samme felle jeg sa noe om.

Helt konkret: Når man bruker uthenging kombinert med stygge insinuasjoner som virkemiddel for å angripe den uthengingen man mente Hånebloggen sto for.

Forøvrig er det å tilgi en fin ting, det. Men jeg tror det blir vanskelig å tilgi noe som helst dersom det ikke kommer utav en forståelse og anerkjennelse av hvorfor den andre føler seg krenket. Man trenger ikke engang å si seg enig skyldfordelingen eller anklager om motiver. Man anerkjenner at noen følte seg tråkka på (hvor enn “korrekt” det var å føle det sånn) og så beklager man.

Noe jeg forøvrig fikk inntrykk av at radiohode gjorde for lenge siden.

Forøvrig:
Når du skriver “denne hellige treenigheten”, så er det vel også noe av det jeg synes vi bør unngå. Dette er flere selvstendige individer som ikke skal måtte stå til ansvar for noe sidemannen skal eller ikke skal ha gjort.

Akkurat som du selv har understreket i forhold til de av oss som skriver og deltar borte på din blogg. :)

Jeg liker å se nyansene, jeg. Og jeg synes i grunnen at jeg ser menneskelige og individuelle trekk hos alle de som er involvert i denne suppa. Også de som trigger irritasjonen min til tider.

I dette tilfellet er “treenighet” et helt korrekt begrep. “Hellig”, derimot, er ikke korrekt.

Vi misforstår visst hverandre:

Jeg snakker ikke om øye for øye, tann for tann - jeg snakker om å si ifra at det ikke er greit å true noen til taushet. Slik noen av oss allerede har gjort. Hvor er resten, tro?

Forøvrig:

Jeg er kanskje bedre informert enn deg, Lin (?), men treenighet er, som radio sier, et korrekt begrep. Dette var teamwork. Sorry, radio - jeg glemte “skinn” foran hellig.

Maria Mytterist’s last blog post..radiohode er borte

radiohode: Det høres utrolig vanskelig å oppleve at det er sånn. *klem*

MM: Da er vi på nett, ja. Jeg tror at når man holder seg til sak og ikke person, selv om man blir forbannet, så er det også lettere for folk å ta stilling til om en handling er ok eller ikke.

Jeg synes at reaksjonene på aprilspøken og noe av det som ble skrevet om radiohode i den forbindelse var ille. Sett fra min kant. Men jeg klarer liksom ikke å være med på at enkeltpersoner er noen ondskapsfulle troll som bare er ute etter å plage. Det har jeg jo rett og slett ikke grunnlag for å si.

Lin: Det er verre at folk aksepterer at “det er sånn det er”. (Med noen få unntak.)

radiohode’s last blog post..Takk

Det vil jeg tro. *klem*

Jeg håper allikevel at du vil bli gledelig overrasket etterhvert og oppleve at folk som kanskje nå er litt satt ut slett ikke synes at det er greit at du ga deg.

Ok. For å oute litt mer enn jeg kanskje burde her:
Jeg står til knes i noe som gjør at jeg kanskje projiserer litt mye. Men en god støttespiller må stadig minne meg på om at “noen” ikke er “alle”.

Det er bare så innmari vanskelig å huske på, når folk er tause.

I denne saken på nett, føler jeg at jeg må veie ordene mine på gullvekt noen ganger. Ikke av frykt for andres reaksjoner, men fordi jeg må holde tunga rett i munnen og ikke projisere for mye. For det blir jo helt feil det også.

Jeg tror nok du har rett i det, Lin. Vi må holde tunga rett i munnen, og veie ordene våre. Det er vanskelig, synes jeg. Jeg vet hvor jeg står i denne saken, men ønsker likevel ikke et dårlig forhold til de andre i saken. Men det jeg ønsker å si med det jeg har sagt i min blogg, er at jeg ikke kan akseptere en slik måte å gå fram på. Jeg forstår ikke framgangsmåten deres. Det er ikke akseptabelt å true noen til taushet. Det minner om gjenoppgjør. Vi gjør ikke sånt.

vibeke’s last blog post..Vårkvelden

Veldig godt sagt, vibeke.

[...] Lin - Fyllekjøring i Bloggerby [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)