18. april 2008

Åpent brev til Siv Jensen

(Advarsel: Dette innlegget er useriøst, humørfylt og lite selvhøytidelig ment. Det bør derfor også leses med dette i bakhodet. Dersom dette kan bli et problem for deg takker jeg for besøket, beklager bryderiet og anbefaler deg å surfe videre. Kommentarfeltet byr imidlertid på flere oppegående kommentatorer, som har bidratt til å heve kvaliteten på noe som i utgangspunktet var et veldig flåsete innlegg. Det kan derfor være verdt å bære over med undertegnede for å få med seg disse. Dette tillegget er lagt til i ettertid og postens første kommentarer bør derfor leses med det i tankene og eventuelt litt sjokolade lett tilgjengelig. Takk. )

Kjære Siv,

Ja, jeg bruker fornavnet ditt, jeg. Siden dette egentlig bare er en liten melding jeg vil hviske til deg.

Jeg vet jo at vi ikke akkurat er så veldig enige bestandig. Det skal jeg la ligge nå. Jeg er raus sånn sett.

Kanskje jeg bare projiserer noe veldig nå også. Jeg tar med det forbeholdet så du ikke skal “banke på” døra mi med en øks. For sikkerhet skyld har jeg hengt opp et hvitt flagg ved dørklokka også. Dette er altså ikke vondt ment.

Jeg forstår så utrolig godt hvordan det er å skulle forholde seg til sånne psykodrittsekkmøkkamenn som Frederic Hauge fra Bellona, og i grunnen de fleste andre menn. Det er tøft å være den eneste normale igjen i en gal, gal verden og du hadde sikkert dine grunner for å rive av deg mikrofonen, reise deg, og forlate salen med ordene:

- Jeg gidder ikke diskutere mer med deg før du jekker ned det oppblåste selvbildet ditt!

Slik Dagbladet beskriver.

Men nå som du allikevel sannsynligvis sitter hjemme i sofaen og kjenner på følelsen av hvor blodig urettferdig verden er og hvor idiotiske alle andre (og spesielt psykodrittsekkmøkkamenn) er. Så vil jeg bare hviske et par ord til deg:

Sjokolade hjelper.

(Vær så snill og ikke drep meg.)

Lest 2279 ganger, 7 ganger hittil i dag


Om du likte denne posten kan du abonnere på min min rss feed.
Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-post.
Gå hit for å lese bloggens beste innlegg.

42 kommentarer

1. Snartus tastet den 18. april 2008 kl. 0:53

Hele innlegget ditt faller fra hverandre!
Hvorfor gidder du skrive slik?
tror du er en slik person som har så dårlig slevtillit at du kan bruke slike episoder til å heve deg selv?
Det er nok du som sitter i sofaen hjemme, spiser sjokolade og tenker: “Den satt!”
For en patetisk dust du er!

2. Ikke tastet den 18. april 2008 kl. 0:58

Fytte katta - hva røjiker du? opp og ned opp og ned - kombi?

3. Chris tastet den 18. april 2008 kl. 1:04

FRP og Siv Jensen er de eneste som har en realistisk politikk.

4. Tender tastet den 18. april 2008 kl. 1:16

Kanskje han Hauge skal roe litt ned på hasjrøykinga si?? det er jo kjent man blir ustabil og aggressiv når man driver med sånn dritt.
Loka miljøløynere er ikke det vi trenger……

5. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 1:19

Uffda, Snartus.
Her var det mange spørsmål.
Jeg får ta et av gangen, selv om jeg mistenker at du er av typen som driter på trappa til folk og stikker. ;)

1)
“Hele innlegget ditt faller fra hverandre!”

Ja, det kan nok være. Det er ikke alltid like lett å holde tråden i det jeg skriver.

2)
“Hvorfor gidder du skrive slik?”
Tja. Hva kan jeg si? Dette er en personlig blogg, og da hender det rett som det er at noen tanker og assosiasjoner finner veien til bloggen også. Noe er ok, noe er teit. Noen synes det er mest ok. Mange synes helt sikkert at det er mest teit. Det er en helt fair greie.

Noen ganger virker tankene ok, men så blir resultatet teit. Og omvendt. Det viktigste er at man faktisk tør. Akkurat som du gjør her. Vi får håpe det går bedre for oss begge neste gang.

3)
“tror du er en slik person som har så dårlig slevtillit at du kan bruke slike episoder til å heve deg selv?”

Jeg er litt i tvil her. Er det et spørsmål eller en påstand? Eller en påstand du nesten klarer å stå for, men runder av med et spørsmålstegn allikevel? Når det gjelder den slevtilliten min, som du tar opp. Så har du helt rett. Jeg har svært dårlig slevtillit. Faktisk så sikler jeg svært sjelden.

Og ja. Du har helt rett. Det hender jeg slår av en spøk eller blunker litt lurt for å heve meg selv. ;)
Se der. Nå hevet jeg meg over deg også.

4)
“Det er nok du som sitter i sofaen hjemme, spiser sjokolade og tenker: “Den satt!””

Fnis.
1) Det hender jeg sitter i sofaen.
2) Det hender jeg spiser sjokolade.
3) Nja. Det hender vel oftere at jeg tenker at “Guri, nå var jeg teit.”

5)
“For en patetisk dust du er!”

*tar på jobbfilteret*

Et lite råd:
Dersom du ønsker å for eksempel anklage noen for å være slemme når de spøker og etter ditt syn bommer, og samtidig drar strikken så utrolig mye lenger enn de i utgangspunktet gjorde… Hva sier det om deg da?

Hvis du kan sable meg ned for noe som var skrevet i en ganske spøkefull tone og med rimelig stor selvironi. Hvor hardt må ikke du dømme deg selv for det du skriver? Ja forutsatt at du har selvinnsikt, da.

Jeg håper du har en bedre dag i morgen.

6. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 1:21

Ikke: Jeg skjønte ikke spørsmålet ditt.

7. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 1:24

Chris: Jeg er som sagt ikke enig i mye av det de står for, men Siv Jensen oppfatter jeg som en dame med glimt i øyet. En som det går an å tulle litt med også. Sånt liker jeg. Men standpunktene virker for meg litt usammenhengende og ulogiske. Det er mulig jeg tar feil.

Hva det gjelder andre partier, så er ikke akkurat de heller imponerende.

Hva mener du gjør FrP til et parti med mer realistisk politikk enn de andre?

8. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 1:26

Tender: Ja, rusmidler gjør noe med folk, ja. Selv om jeg ikke vet hvordan det står til med Hauge, da. De jeg har oppfattet som aller mest agressive har forøvrig vært de som har tiltet etter mange år på anabole steroider. Der kan man snakke om agressivitet, der.

9. Chris tastet den 18. april 2008 kl. 2:09

Sitat; Lin:

Jeg tipper, les: tipper, at du er en/ei som liker AP.

Ikke noe gale med det, men må si at de og mange andre partier har trykt så mye skatt og avgifter ned i halsen på folk med gjennomsnittlige inntekter, at det snart må et “regime skift” til.

Ellers skal jeg rose deg får å være en blogger som svarer på innlegg med en saklig stil, og ikke bare slette innlegg man ikke er enig i eller svare med negative ordlag som det Hauge gjorde på det møtet :)

10. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 2:28

Tusen takk.

Hva jeg synes om AP er veldig delt. Lokalpolitikerne i min kommune har jeg veldig sansen for. Rett og slett fordi jeg som mor til et funksjonshemmet barn har opplevd kommunen som både rød og blå, og sett forskjellen.

Men jeg tror dette er veldig personavhengig. Andre kommuner kan ha knallgode politikere som representerer andre partier.

Ellers har jeg nok fått enkelte AP-politikere litt i vrangstrupen. Brustad med seddelpressa er en jeg synes det er stadig vanskeligere å ha tillit til. Men det er muligens fordi jeg jobber i helsevesenet, så jeg er nok ikke helt inhabil der.

En av de tingene jeg har vanskelig for å svelge med noen av de røde partiene er nok tankegangen om at andre vet best hvordan jeg skal leve livet mitt. Jeg er ganske steil sånn sett og synes jeg ser en stor selvmotsigelse i at man er opptatt av kvinners selvstendighet og rett til å ta valg, men bare så lenge valgene er “politisk korrekt”. Om man virkelig er for kvinners valgfrihet må man også tåle at valgene ikke alltid er slik man selv mener er riktig.

Tillit bør gå begge veier. Ikke bare fra velger til politiker.

11. Grenseløs tastet den 18. april 2008 kl. 3:17

Jeg har kommet til at Frp og Siv (hei, Siv) har gjort klimasaken og miljøvern en tjeneste. Jeg var litt redd for at folk skulle være like idiotisk som de er i innvandringssaken og støtte Frp, men dette er ikke akkurat det samme, da det ikke rører ved nasjonalistiske og rasistiske strømninger.

Når folk faktisk nokså avslappet kan følge argumentasjonen nokså åpent til en forandring, og se hvilken type mennesker som støtter Frp, og hvem som ikke gjør det så blir hun og hennes partifeller nokså nådeløst avslørt.

Jeg er betinget optimist her.

Grenseløs’s last blog post..Militarismen og politi - den uniformerte trussel

12. Gunhild Aasestrand tastet den 18. april 2008 kl. 4:00

Stå på Siv! Ønsker at du blir statsminister!

13. Johnas tastet den 18. april 2008 kl. 8:30

Ja, det hadde vært kjempebra med Siv jensen som statsminister Gunhild Aasestrand. Kjempebra!

(Sorry. Veit ironi er litt “off”, men jeg klarer ikke snakke om det i en alvorlig tone)

14. Narg tastet den 18. april 2008 kl. 8:53

Takk for en god latter.
En god måte å starte degen på, sammen med en kaffe.
Bare synd jeg ikke fikk sett Jensen i full fart ut i døre.

Ha en trivelig helg,
mvh Narg

15. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 9:34

Grenseløs: Joda. Du har nok et poeng. Problemet er vel bare at man kan risikere å sitte med en flau smak i munnen nesten uansett hvem man har stemt på. Og da velger nok de fleste parti på tross av idiotien hvert parti står for fremfor på grunn av den. Jeg håper i alle fall at ingen tolker min stemme til et parti som en full støtte for alt politikerne sier og gjør i 4 år fremover. Selv om det ikke akkurat er FrP som er første, andre eller tredjevalget mitt. ;)

Jeg tolker kanskje i vilden sky her nå, men jeg tolker en del av den oppslutningen som FrP har like mye som en mistillit overfor de andre partiene (og kanskje det noen opplever som sosialistisk arroganse?), som en støtte til akkurat FrPs program. Avil kom forøvrig med en ganske artig Frp-kode for en tid siden.

Den fikk i alle fall meg til å humre.

16. Johan tastet den 18. april 2008 kl. 9:36

Det er artig for en som ikke var på møtet å se hvor forskjellig Dagbladets artikkel tolkes. (eller kanskje det er språkforståelse?) Noen framhever agressiviteten til den som fullfører debatten, implisitt at den som går i sinne er mindre agressiv!

17. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 9:38

Gunhild og Johnas: Det hadde i alle fall blitt… eh… interessant. ;)
Av en eller annen grunn minner hun meg litt om Gro. *banner i kjerka*

Men det er muligens mest stemmen og faktene.

18. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 9:41

Narg: Tusen takk!
Det var i alle fall ment å være humoristisk. Godt at jeg ikke er alene om den type humor. :D

19. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 9:41

Og en god helg til deg også, selvsagt.

20. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 9:49

Johan: Der sa du noe. Samtidig er jo media nå en gang media og de skal jo viderefortelle det de selv anser for relevant, så det er vanskelig å vite nøyaktig hvordan ting gikk for seg. Men jeg tolket det i utgangspunktet som at Siv Jensen hadde hatt en skikkelig dårlig dag, møtte i debatt med en som trykket på alle de gale knappene og så hadde hun trampet ut og smelt igjen døra før hun visste ordet av det. Slik som andre vanlige mennesker kan gjøre på en ekstremt uheldig dag.

Men jeg ser jo nå at folk tolker det som skjedde utrolig forskjellig.

21. Tolker tastet den 18. april 2008 kl. 10:08

Her var det mange usaklige kommentarer gitt, som f.eks nr. 3….Siv Jensen har aldri hatt en realistisk politikk, det er kun snakk om å være populistisk…. Det er jo det som er frp’s program.
Typisk tegn når de går tom for argumenter, at de kaller alle andre drittsekker og tullinger. Da har de ikke mye fornuftig å fare med….Nei, tenk dere om to ganger , dere som stemmer for frp, de har jo ingen sosiale linjer annet enn å styrke de friske og rikeste så de kan løfte seg ennå høyere over alle andre.De som ikke er blant disse har de ikke bruk for. De må greie seg selv uten noen hjelp fra sammfunnet.

22. bbonden tastet den 18. april 2008 kl. 10:21

Dette er for dårlig av en avis å være med på…..
personlig trakasering og mobbing…
Personlig personforfølgelse pga. av at hun er en politisk motstander av det dagbladet står for

23. Rarelillemeg tastet den 18. april 2008 kl. 10:39

*fniser hemnigsløst*

Snakk om bra formiddagsunderholdning - først innlegget (som jeg etter advarselen nøt sammen med en påskemarsipanstang), og deretter kommentarene. Jeg er sikker på at de første kommentatorene ikke er sjokoladejunkies, da hadde de sett poenget med en gang.

I tillegg skinner altså sola ute, dette kan jo ikke bli annet enn en flott dag :-)

24. badekare tastet den 18. april 2008 kl. 10:45

Dette liker jeg veldig godt! Jeg smiler, og spiser sjokolade. Snart er det tid for ff9, hipp hurra!!!

25. H Furu tastet den 18. april 2008 kl. 10:50

Morsomt :) Jeg lo godt :) Samtidig fikk jeg litt dårlig samvittighet. Spøken om sjokolade er jo i bunn og grunn en spøk på bekostning av “kvinners irrasjonalitet”. Forbanna sure, helt til de får en liten bit lys melkesjokolade ^^

Slik sett var stormløpet fra skap-FRPerne som skulle “vinne kampen om nettet” den virkelige bonusen :D

..jeg lurer forresten på om ikke FRP-skoleringen har fått AKP-tendenser. Mulig det bare er meg som ser spøkelser på høylys dag her, men;

På samme måte som AKP skulle “sjølprollettarrissere sæ sjæl” for å virke folkelige, virker det som om FRP-ere på nett legger inn et par “ekstra” skrivefeil?

26. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 12:29

Tolker: Det har hendt at jeg også har tenkt at noe er litt splitt og hersk. Det er liksom veldig få som er lunkne til FrP. Det er enten eller.

En ting jeg reagerte litt på i denne kommunen ved siste kommunevalg, var FrP sine målsetninger. De la veldig vekt på at kommunen skulle være en serviceinstitusjon og at saksbehandling skulle går raskt og greit. Gjerne over infodisken på rådhuset. Man skulle huske hvem man var der for og så videre. Men dette gjaldt da saker som f.eks. byggetillatelse og ting noen har råd til. Når det kom til ytelser som sosialhjelp var det andre ting som var viktigst. Bl.a. skulle visst den enkelte saksbehandler ha frie tøyler i forhold til krav til søkeren, straff i form av manglende penger til livsopphold og absolutt ingen nedre grense for hva folk skulle ha å leve for. Nå har kommunens røde partier kjempet rimelig hardt for å innføre ihvertfall 90% av nasjonale veiledende minstesatser og dette skulle altså bort. Ingen rettssikkerhet eller service der i gården, nei.

Det fikk meg til å stusse litt, som sagt. Men jeg vet jo ikke om dette er sånn FrP er i alle kommuner. Men her var det i alle fall slik og jeg, som har et funksjonshemmet barn, har merket stor forskjell på hvordan kommunen fungerer med rød vs. blå styring.

27. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 12:31

bbonden: Hvordan mener du at Dagbladet mobber henne?

28. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 12:32

Rarelillemeg: Sjokolade gjør alt mye bedre. *nikker*
Du får nyte den flotte dagen! :)

29. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 12:33

badekare: Se der, ja. Sjokolade funker. ;)

30. Lin tastet den 18. april 2008 kl. 12:38

H Furu: Akkurat det med “kvinners irrasjonalitet” tenkte jeg også på. Man balanserer jo på kanten når man drar en spøk i den retningen. Noen vil kanskje si at man går over grensa også. Men jeg syntes at jeg kjente meg noe så innmari igjen fra de gangene jeg synes verden er blitt gal og alle bare er dumme. ;)

31. Inni tastet den 18. april 2008 kl. 13:58

Ruller rundt av latter!

32. Pedro Pegasus tastet den 18. april 2008 kl. 14:44

For ei grinete jåle siv er blitt da

33. Fredrik Mellem tastet den 18. april 2008 kl. 16:12

Siv Jensen skyter med kanon i glasshus.

34. Bjørnar tastet den 18. april 2008 kl. 16:50

Spørsmålet er vel hvor grensa går?
Hvor mye skal man tåle? Jeg er en av de som lar ting gå frem til det virkelig IKKE funker noe mer. Altså jeg lar folk herse frem til begeret har rent over. I mellomtia prøver man jo å være saklig.
Men debatter i dag handler jo ikke om å være saklig. Det handler om personangrep. Å knuse andres fighting spirit frem til motstanderen bare gir opp. Utdriting rett og slett. Så researchen man gjør før en slik diskusjon er ikke lenger fremtidsrettet, men bakover rettet. Hva slags forsøk har blitt gjort tidligere og hvordan mislykkes de. Bare se på presidentvalgkampen i USA.
Det er jo media som styrer. Og de som klarer å skuffe opp en eller annen dritthistorie på den andre de er ALLTID vinneren. Historier om helter selger ikke mer. Det er historiene om heltenes fall som selger. Folk vil heller se folk mislykkes, enn å lykkes selv.
Svar meg på hvordan dette skal snues og jeg stiller opp med alle kluter. Det er alt hva som er feil med verden.
Samtidig som jeg synes det var litt morsomt det du skrev, så merket jeg at jeg egentlig ikke hadde lyst til å lese innlegget ditt når jeg leste det som stod på toppen. Jeg tåler en spøk, men jeg har sett meg grundig lei av drittkasting. Slik som “krigen” mellom blå og røde foregår på nettet og andre plasser. Det er over 90% drittkasting jo! Ingen av sidene vinner seg inn hos meg med slik argumentering. “typisk frp-ere å gjøre ditt”, “typisk sosialister å gjøre datt” . LATTERLIG
Det er faen meg tid for forandring. En gjeng med sauer alle sammen. Driver å kaster møkk på hverandre mens folk ligger syke og døende på gamlehjem, kriger i mange land og sulter i Afrika.
Vi trenger å begynne å dyrke helter igjen. Ikke dyrke nederlaget som lurer i kulissene.

35. Lin tastet den 19. april 2008 kl. 0:34

Fredrik Mellem:
I en av lenkene fra ditt blogginnlegg som du lenket til, nemlig Aftenposten, står det jo også:

“Debattleder Eva Bratholm var selv vitne til at hun mistet kontroll over konflikten.

- Dette har jeg aldri opplevd før – bare på TV. Jeg har en viss forståelse for Siv Jensens reaksjoner. Hauge kom med gjentatte personlige angrep.”

Sånn siden rett skal være rett og slike ting. ;)

36. Lin tastet den 19. april 2008 kl. 1:02

Bjørnar: Det var en utrolig god kommentar! Og du har flere poeng i den som jeg har grublet på i det siste.

Jeg håper det er greit om jeg siterer deler av den i et evt. fremtidig innlegg, for du setter fingeren på noe viktig.

Når deg gjelder den latterliggjøringen på nett og andre steder, så har jeg tenkt litt på det. Jeg fikk jo mulighet til å gruble litt i starten da posten fikk så sterke reaksjoner. Om hvorfor det er slik. “Hva pirket jeg borti nå?”

Nå kan ikke jeg lese andres tanker, men jeg tror det handler om følgende:

1) Folk forventet noe og fikk noe annet. Altså skapte jeg med overskriften flere forventninger enn jeg var klar over.

2) Folk som støtter FrP, stemmer FrP eller kanskje bare vurderer å gi en stemme til FrP blir behandlet ganske nedlatende noen ganger. Ja, det er både godlynt erting, saklig argumentasjon og så videre, men det er også en del utrolig nedlatende utsagn om deres intelligens, sosiale status, medmenneskelighet, verdier osv. Jeg er av typen som godt kan erte og flåse. Da jeg leste om FrPs forslag om betalingsbibliotek for en stund siden, satte jeg det opp mot spritavgiftpolitikken deres og lurte på om de ville folk skulle bli fulle og lite belest slik at de lettere kunne overtales til å stemme Frp. Det samme har jeg spøkt om i forhold til andre partier. Senest for litt siden, da jeg oppsummerte uroen i spesielt AP i posten Politikernes Ungdomsskole 8A og lurte på om vi ikke kunne henvise hele hurven til PPT for spesialpedagogisk bistand.

Men en ting jeg glemte å ta med i beregningen når jeg egentlig bare spøkte litt omkring dette med å miste besinnelsen, var at folk som stemmer FrP eller kanskje rett og slett ikke avfeier dem, kan være vant til veldig mye pes på grunn av det. Det har blitt in å disse FrP og de som stemmer det. For meg var i grunnen partitilhørigheten til Siv Jensen irrelevant da jeg skrev denne posten. Men folk som er vant til å høre at de er rene neandertalere for at de stemmer som de gjør vil kanskje vektlegge den koblingen aller mest og dermed er det nesten uunngåelig begeret tilfeldigvis renner over i mitt kommentarfelt.

Spørsmålet er vel om man skal ta hensyn til det. Bør man gjøre FrP til et ikke-tema som bare skal omtales i nøytrale vendinger? Eller skal man fortsette å dele ut noen uskyldige sleivspark og forvente at folk flest klarer å skille det fra fordommer og mobbing? Med tanke på FrPs eget syn på “positiv diskriminering” så kan det virke som om det siste alternativet er mest nærliggende.

37. John tastet den 19. april 2008 kl. 11:02

Jeg er stadig imponert over hva folk får seg til å skrive. Jeg snakker ikke om bloggeren her, men om de som kommenterte i begynnelsen. Har opplevd det samme (se link). (^_^)

Merkelig at folk ikke skjønner den skriftlige humoren som av og til florerer på internett.

Likte innlegget ditt =)

John’s last blog post..Oppdatering av Xbox Live

38. Ståle tastet den 19. april 2008 kl. 11:54

Syns rådene dine til Siv var fine, jeg. God humor og vennlig ironisk formulert.
Jeg er imponert over hvor ryddig og vennlig du svarer opphissede og sinte kommentarer. Jeg hadde nok selv enten svart krasst og surt igjen eller slettet kommentaren. Sånn sett er du forbilledlig i en nett-verden hvor vi tillater oss å skjelle og smelle etter innfallsmetoden bare fordi vi ikke ser den vi “omgås”.

Takk for en god blogg som beriker hverdagen!

Ståle’s last blog post..Jonathan Raban: Foreign Land

39. Lin tastet den 19. april 2008 kl. 14:26

John: Tusen takk. :)

40. Lin tastet den 19. april 2008 kl. 14:37

Ståle: Tusen takk for hyggelig kommentar. :)
Jeg ble nok litt satt ut først av sinnakommentaren, siden jeg ikke er vant til det her. Men det er jo nesten litt fascinerende at man uforvarende kan trigge en sånn reaksjon hos andre også.

41. Lin tastet den 19. april 2008 kl. 16:10

En kommentar som antageligvis ble lagt inn i litt feil kommentarfelt:
/blogg/2008/03/stolt-mamma/#comment-2410

Da skulle den også være med. :)

42. Fullt Hus » Sin mors stolthet tastet den 24. april 2008 kl. 8:01

[…] dager siden ringte mamma. Jeg satt litt skrekkslagen interessert og fulgte med på raset av treff Siv Jensen-posten min fikk og var muligens litt fraværende da jeg tok telefonen. Så jeg gikk vekk fra dataen og mumlet […]

Mat en feedbackjunkie - skriv en kommentar!

Ser du ikke kommentaren du la inn? Prøv å oppdatere siden.

Du kan bruke følgende koder: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>