Hva sier man til sånt, da?

Jeg har, som nevnt, en fjortis. Han er mye rart. En skater, en storebror, en sønn… og også en liten nerd som elsker å fordype seg. Enten det er Ringenes Herre som leses for tredje gang eller mikrobiologi, psykologi og så videre.

Nå er det tydeligvis psykologi. Utviklingslære, tror jeg. Han har i alle fall forelsket seg fullstendig i den tykke mursteinboken jeg kjøpte under min studietid. Psykologi. Boken er observert i bilen når vi er på handletur og på besøk til bestemor. Ja, den har også blitt med til hytta noen ganger. Alltid med en gutt som leser og leser og leser i den.

Jeg har prøvd å tilby annet lesestoff. I den tro at han kanskje rett og slett har lest ut alt det morsomme. Men nei. Det er psykologi som er tingen nå om dagen. Skal det være litt avveksling, tar man heller frem den nesten istykkerleste boken om mikrobiologi.

Som sagt, litt nerd.

I går fikk jeg følgende beskjed fra denne fjortisen da vi snakket om et tegneprosjekt han hadde fått masse skryt om av både lærer og medelever. (De skal lage en modell av et hus, og hans “arkitekttegninger” ble veldig godt mottatt. Både for de kule rommene og for godt perspektiv etc.)

 Med forbehold om feilsitering fra min side, var den omtrent som dette:

“Siden jeg tenker så mye har jeg et høyt kognitivt nivå og lærte meg tidlig de formelle operasjoner.”

Jeg ble stående litt målløs mens tankene frenetisk bladde seg frem for å huske det vi lærte om de der operasjonene, mens jeg tenkte “Hva i alle dager sier jeg nå?” Ungen tok det jo for gitt at jeg, som tross alt hadde lest boken, visste hva han snakket om. For han husker jo det meste av det han leser.

Sånn er det med mikrobiologi og naturfag også. Han forklarer (han liker å prate om det han kan og tar for gitt at jeg som er voksen skjønner) og forklarer, og jeg smiler og smiler mens jeg lover meg selv å sjekke opp dette i bøkene selv.

Noen ganger så føler jeg meg rett og slett dum sammen med den ungen. Samtidig så har det blitt en del smuglesing og infosøk på nettet for meg også.

Så kanskje han rett og slett gjør meg litt smartere?


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

wow! Höres ut som du driver og lager fantastiske mennesker! Imponert!

PS: Evolusjonslæren er vell den eneste metoden vi vet om hvor vi kan lage noe mer komplisert enn oss selv. Sá at han fár deg til á föle deg dum er vel intet annet enn mission accomplished! (se den siste kan misforstá, háper den misforstás rett)

örn’s last blog post..Spráking

Ja, jeg synes jo at jeg lager flotte mennesker selv. *stolt*
Om enn ikke alltid like A4 på alle måter. ;)

Kanskje “flinkingen” eller noe sånt er det enkleste svaret?

Ja, jeg tror nok jeg f��r nøye meg med noe sånt. :)

Du må være skikkelig stolt av ham! Det hadde jeg vært hadde jeg vært hans mor. :D Må jo bli noe stort av slike. :)
Elin’s last blog post..Minst av Arne Berggren

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)