Julehandel

Jeg husker så godt en bestemt julehandel for en del år siden.

Det var tidlig i desember og kjøpesenteret var pakket full av folk. Grinete unger, stressede mødre og lidende fedre i skjønn forening. Varme, stressede og sure folk. Skrikende babyer og småbarn i vogn. Kø, kø og atter kø, mens Hanne Krogh og Wenche Myhre remjet i vei med sine julesanger på repeat i bakgrunnen. Et lite stykke shoppinghelvete, med andre ord.

Selv var jeg høygravid, varm, bekkenløs og med verkende ben. Ikke akkurat i godt humør, der jeg sto og sto i kø. Kø for å få parkeringsplass, kø for å komme frem i butikken, kø for å gå på do, kø for å komme på rulletrappen og kø for å komme ut igjen til parkeringshuset der man endelig kan kjøle seg litt ned i vinterkulda og fylle bilen med handleposer.

Jeg var innom Kappahl den dagen. Antageligvis for å kjøpe noen juleklær til de to guttene mine på 1,5 og 2,5 år. Og det var der jeg så den. Verdens nydeligste julekjole for barn. Den var mørk, mørk blå. Fløyelsstoff øverst og nydelig prinsesseskjørt nederst med glitrende stener strødd utover. Jeg kikket og drømte. Den forbudte drømmen. Om en datter.

Jeg fikk jo bare gutter, jeg. Og nå skulle jeg jo snart føde mitt tredje guttebarn. Men her sto jeg altså ved en julekjole og drømte.

Skyldbetynget og livredd for at babyen i magen skulle ha oppfattet hva jeg følte og tenkte akkurat da, skyndte jeg meg vekk fra kjolestativet. Bort til babytøystativet for gutter. Og jeg sendte den instendigste tanken til barnet i magen. “Det er DEG jeg vil ha. Det er DEG jeg elsker. Uansett. Du er min og det er deg jeg vil ha.”

Hvert år midt i desember drar jeg tilbake. Til julehandelhelvetet.

Og midt i den lange, svette og varme køen full av grinete folk som sikkert er like slitne i ørene av julesanggnålet på repeat i et salig kakafoni sammen med ungeskrik og folk som krangler med hverandre. Midt i den køen står jeg. Svett, varm og lykkelig.

Der jeg er på min årlige handletur for å kjøpe årets julekjole til datteren jeg fødte morgenen etter den handleturen for mange år siden.

Victoria

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

åh…herlig historie! jeg gråt en skvett nå jeg. Jeg og vil ha en jente…. men jeg har heldigvis ei til låns!

Jenter til låns kan være veldig fint. *nikker*

Ja, det er det! :) Spesielt når pappaen hennes får låne gutten min. Så vi har vel strengt tatt alt vi kan ønske oss! :)

gratulerer med vesla!

Snufs.

Nuto, jo! *glad*

en alldeles nydelig historie :) dro du tilbake å kjøpte kjolen da?

Jeg gjorde av en eller annen grunn ikke det. Men jeg var innom. Jeg mener å huske at hennes størrelse var utsolgt da.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)