Noen gode råd om kortspill

JokerVi har vært på hytta igjen. 4 voksne, 7 barn og 2 hunder. Ja, og ganske sikkert en liten husmus som jeg ved en tidligere anledning har gitt navnet Herman. Det var nysnø, fullmåne og virkelig julestemning da vi ankom fredag kveld med poser fulle av god mat og drikke, enda et nytt brettspill og selvsagt sengetøy, klær, et ukjent antall par polarsokker og ullsokker, akebrett og omtrent alt man trenger for å ha en deilig hyttehelg. Perfekt!

Vi som kom først frem satte ut noen fakkelbokser på portestolpene, fyrte i peisen, satte ut brus og øl på trappa så det ble kaldt og laget god mat. Etterhvert kom resten av gjengen frem også, så da var det mat og prat. Vi så på Idol, spilte brett- og kortspill med barna, lot hundene herje alt de orket i snøen og fikk etterhvert endelig lagt alle 7 barna, slik at vi voksne også kunne kose oss uten barn. Og det var da det skjedde.

Jeg har nemlig oppdaget enda noen gode råd som jeg i all min generøsitet har valgt å dele med dere. Siden jeg ikke har så mye erfaring med kortspill annet enn “Vri åtter”, så har jeg nemlig de siste gangene så smått fått lære å spille “Amerikaner”. Og nå som jeg begynner å bli varm i trøya, så hender det også at jeg spiller så bra at makkeren min i kortspill drar seg i håret av begeistring. Eller muligens frustrasjon.

Her kommer det:

  1. Det er ikke gull som ligger i midten. Har du elendige kort, så er det ikke nødvendigvis lurt å melde høyere og høyere i all din iver etter å få se på de 4 kortene som ligger i midten på bordet.
  2. Når du har bestemt deg for å være veldig lur og satse på en strategi der du forvirrer de andre spillerne rundt bordet, kan det muligens være verdt å tenke på at du da sannsynligvis forvirrer makkeren din aller mest. Selv om du sikkert sitter der og humrer for deg selv og føler deg som en skikkelig luring.
  3. Ikke mist hodet selv om du har fått 3 stikk på rad. Det lønner seg å holde hodet kaldt når du har meldt 12 og sitter med drittkort.
  4. Jada. Det er SUPERT at du sitter på Ess i trumffargen, men du MÅ ikke nødvendigvis med det stolteste uttrykk slenge den på bordet i HVER runde uten å sjekke om du kanskje hadde fargen man skulle spille etter.
  5. Når du blir veldig ivrig og føler deg skikkelig lur på en spesiell måte, så er det om å gjøre å ikke glemme seg helt bort og begynne å trumfe makkeren din. Du skal nemlig ikke overgå makkeren, for da har kanskje begge to brukt opp gode kort i samme runde.

Bill.mrk: “Ivrig nybegynner”

P.S: Stølhet etter en helg full av latterkramper gir seg vel i løpet av mandagen?


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)