Ny dose Dr. House?

HouseJeg elsker tv-serien “House”. Det har muligens kommet frem tidligere her, her og her.  Jeg fascineres, imponeres og underholdes av vittighetene, ukorrektheten og de spennende sakene. Selvsagt hender det også at jeg prøver å gjette på diagnosene, og det er moro når man finner ut at man var på rett spor. Jeg er nemlig en av de heldige som fikk ha praksis på nevrologisk avdeling under studietiden og nevrologi er jo noe House og gjengen stadig sveiper innom.

House minner på noen måter om de virkelig sære legene jeg har truffet, samtidig som han er ganske urealistisk i sin væremåte. Eller kanskje det at han slipper unna med det er det urealistiske. Et eller annet er det allikevel som virker kjent i humoren, selv om House drar strikken lenger enn langt.

Jeg vet at noen synes det hadde vært kult å ha House som fastlege. Selv er jeg ikke blant dem. Men jeg skulle gjerne ha hatt en sånn lege om jeg var alvorlig syk på en interessant og fengende måte og alle andre leger sto fast. Som om jeg noensinne blir syk på en eksotisk måte.

Uansett; House er og blir underholdning og ikke dokumentar. Ekstremt god underholdning, that is. Derfor ble jeg også veldig glad da jeg hørte dette fullstendig udokumenterte ryktet som jeg nå skamløst skal bringe videre i mangel på mer vettuge ting å ta meg til som en service til dere som måtte finne på å lese her.

Jeg har nemlig sett både sesong 1 og sesong 2 på DVD. Og nå har jeg snappet opp et av de virkelig fine ryktene. Det ryktes nemlig at sesong 3 utgis på DVD før jul! Kanskje allerede i november. Dette må jo bare bli bra. Hugh Laurie er jo en ekstremt god komiker, så jeg kan ikke klare å forestille meg at han skulle ha ødelagt kvaliteten på serien. Og så lenge House er House, ja så må det bare bli bra.

Mens vi venter på å finne ut om ryktet var sant kan jeg og kanskje du også kose oss litt med en samling klipp fra serien.

Enjoy!


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Vanligvis, når det er “fagprat” i TV-serier og filmer, og jeg har hatt litt peiling på temaet, har det stort sett bare vært “liksom-fagterminologi” og mumbo-jumbo. Derfor har jeg vært litt nysgjerrig på Dr. House. Henger det på greip?

En del av det gjør det. Såpeoperafaktene rundt henger vel sjelden på greip enten det er i House eller andre serier.

Her er forresten en lege som plukker fra hverandre serien episode for episode:
http://www.politedissent.com/house_pd.html

Du er tagga.

Har tenkt over at de ofte går igjennom de samme sykdommene i hver episode, blant annet lupus.

En gang var House bestemt på at en dame hadde vært utro fordi et av barna hadde blå øyne mens begge foreldrene hadde brune. Men om begge har Bb gener burde det jo være en firedels sjanse for blå øyne hos barna. Det synes jeg var en unødvendig feil siden det ikke skal noe mer enn vgs kunnskap til.

Hæ? Mener du at jeg ikke er et enestående geni når jeg gjennomskuer sånt?! *sjokkert*

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)