Skyll, brett og stapp

Og dagens farge er….

Rød! Nei, blå! Nei, beige! Nei, Lilla!

Gudene skal vite hvordan bloggen min ser ut når du leser dette. Jaja. Så får jeg være bloggeren som aldri klarte å bestemme seg og forandret bloggen etter dagsformen.

laundry.jpg

All denne SUPERviktige tankevirksomheten gjør det selvsagt vanskelig å få gjort det jeg egentlig burde fokusere på. Nemlig vaskerommet som ser ut som om det er i ferd med å kaste opp. Jeg begynner å miste troen på at vi får tørketrommel denne uken og synes i grunnen at det å ta ut av vaskemaskinen og henge opp i tørkeskapet er så treeeeeigt.

Det er i grunnen ikke det eneste som er treigt med klesvask, som overskriften kanskje og kanskje ikke er en kort og grei beskrivelse av. Greit nok, vi gjør nok noe mer enn å skylle klærne våre, da. Det skal sies. Det å lempe tøy fra en maskin til den andre er heller ikke så verst. Bretting kan gå greit unna det også. Vi har jo et langbord her i stua som egner seg bra til det.

Men så er det “stappingen”, da. Det å traske rundt fra rom til rom med klær som skal legges inn i klesskapene. Oppdage at noen er litt vel ivrige når de skal hente ut klærne sine om morgenen, at det må banes vei for å komme frem til klesskapene osv. Jada, jada. En god husmor har kontroll. Jeg var faktisk en god husmor en og annen gang i tiden, men jeg har visst falt av lasset for lengst.

Delegere til ungene, sa du? Joda. Det gjør jeg ofte. Barnearbeid er ikke noe vi kimser av her. Men så var det dette med å finne igjen riktig tøy i riktig hylle, da. Jeg skal selvsagt drille ungene i dette med å legge klær der de skal, men “ikke akkurat nå”. For å kunne lære bort bør man vel strengt tatt ha fått kontrollen over Mount Klesvask selv? Når det er sagt; barna er ganske drevne til alle de andre delene av prosessen. Når de vil.

Jeg kan vel i grunnen trøste meg med at klesvasken er noe de fleste familier med flere barn enn normalen tar opp som en utfordring. Noen løser det med å ha dobbelt sett med vaskemaskin og tørketrommel. Andre har kanskje gått for små industrivarianter. BTW: Det er vel ikke noe unormalt i å surfe Mieles industrivaskemaskinsider med store, drømmende øyne? Vel?

miele.jpg

En løsning som flere store familier har valgt, og som jeg seriøst vurderer, er å droppe klesskap på hvert rom og så heller ominnrede et eget rom kun for klær. Et rom med hyller og noen kleshengere. Der klærne er sortert etter størrelse og det bare er å finne frem det som passer. Sånn sett ville man jo slippe å styre så mye når noe er for lite til en og kan arves av nestemann også.

Men siden vi ikke akkurat har altfor mange rom, så må det ryddes plass. Decluttering, som FlyLady kaller det. Vi har jo i grunnen et kott fullt av ting vi ikke trenger/bruker og ting som godt kan være andre steder. Noe kan kanskje flyttes ned i boden også. Og det beste er at dette kottet er mindre enn 2 meter fra vaskerommet. Oh, lykke!

Mon tro om jeg skal overtale mannen til å bli med på denne planen?

I mellomtiden kan man kanskje drømme seg bort med noen bilder…

34laundrycover250.jpg

Sjekk den arbeidsbenken! *yr*

48-org-white-walk-in-thumb.jpg

pf0408210w_1_v.jpg

Og jordvarme, slik at gulvet ble deilig og varmt å stå på. *drømmer*

sl0308130w_1_l.jpg

45-org-accessshoe-fence-thu.jpg

Se! Sko man ikke snubler i! *rørt*

skap.jpg

Brettebenk, masse hyller og i det hele tatt. Hvor blir det av lottomillionene?

Jeg tipper dette blir mer realistisk for vår del i første omgang.

barwalkincloset-small.jpg

Jaja. Den gjør nok nytta si den også. ;)


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Åh. Vi kan alle drømme. Jeg har akkurat i dag vaskerommet nesten under kontroll etter et kjemperaid jeg tok i går kveld. Men det som virkelig plager meg er at det aldri er tomt der. Aldri. Så fort man har tømt gulvet for skittentøy det så kommer den neste dunken med skittentøy ned fra badet. Sukk!

Jeg så på bildene av de store, deilige vaskerommene og drømte jeg også. Jeg innrømmer det.

Vaskerommet nesten under kontroll. *drømmer*

Jeg må innrømme at jeg både gruer og gleder meg til vi får tørketrommelen. Det skal bli deilig å komme mer ajour, men det å gjøre det gruer jeg meg litt til. Da blir det nok et par intense vaskedager med både tørketrommel og tørkeskap.

Tørkestativ nytter ikke her. De velter alltid. Og hunden har det med å streife borti klærne hele tiden, så de blir fulle av hundehår. Ikke har vi så stor plass heller.

Men jeg lurer på om det kanskje kunne være en idé å lage noe i taket over badekaret. Noen nedsveivbare tørkesnorgreier. Jeg husker at vi hadde hos moren min da jeg fortsatt bodde der.

Mitt vaskerom, akk, ikke snakke engang. Jeg venter på at banken skal si ja. Da skal kjøkkenet endres, vaskerommet skal bli større og walk in garderoben realiseres. Den har dør i fra badet, og vi bruker det for tiden som rom for tre. Jeg gleder meg til alle rommene er ferdig. Så får jeg bare håpe at systemene mine vil bli brukt. For en ting er jo å drømme om det. Fnis.

Forresten, min søster kom inn her en dag, såg kleshaugen (sammenbrettet) på ene stuebordet, og så sa hun; “Vi var jo på samlivskurs. Da vi skulle svare på hva som var verst i forhold til husarbeid, så svarte både menn og kvinner at det var å legge klær på plass i skapet.”

Rart det der.

Åh! Heldiggris!

Jeg håper du dokumenterer oppussingen og det ferdige resultatet. Jeg trodde ikke at jeg var så veldig interessert, men nå har jeg visst blitt hekta av noe etter å ha lett etter bilder i dag.

Og alt dette uten å sette på en eneste klesvask. Jeg lurer på hvor fine bildene hadde vært om huseieren hadde vært like slapp som jeg har vært i dag. *flau*

Ja, jeg håper i hvert fall at dette blir realisert temmelig kjapt. Nå skal det jo sies at både mannen og jeg er født med sirup i ræva. Det hadde nok til tider vært mer givende med sennep.

Jeg skal på Ikea i morgen for å handle til vaskerommet. *lykke*

Ikea og penger er en fin kombinasjon. Jeg lurer på om jeg skal legge unna litt så jeg kan prøve den snart.

Så hyggelig å “se” deg igjen Lin, det er lenge siden :)

Bildene i posten din minner meg om at det jeg SKAL ha nok av når jeg flytter: hyller, hyller og atter hyller. Og garderobeskap. Jeg lider av garderobeskapsunderskudd. Jeg har så lite skap at det er helt kul umulig å finne klær. Men skoene finner jeg, for de ligger overalt hvor jeg skal gå.

Jeg vil på IKEA, jeg óg!

Næmmen, hei!
Hyggelig å “se” deg også!

[...] å se på fine ting selv om vi kanskje er langt unna å ha det slik selv. Som da jeg dagdrømte om løsninger for vaskerom og garderobe. Eller da jeg fikk dilla på å se på kjøkken og fine vasker som kanskje ikke var verdens mest [...]

åh.. jeg drømmer om bare det å faktisk kunne ha et vaskerom. Fremfor å stå og brette og styre og balere inne på det knøttlille badet….
hadde jeg bare hatt et vaskerom skulle jeg ikke nølt med åfå et barn til,,,,

Helene’s last blog post..kaos

Vaskerom er veldig fint, ja.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)